ekdesign.blogg.se

Godaste Bananbrödet på länge!

(null)


100 gram rumsvarmt smör
2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk salt
3-4 övermogna bananer
2 ägg
3 dl valnötter 
Smör/ Ströbröd till formen 



1. Sätt ugnen på 175 grader. 
Ta en 1, 5-liters form och smöra den. 
Strössla  med ströbröd.
2. Hacka nötterna. Gärna stora bitar blandat
3. Blanda ihop socker & smör i en stor bunke. 
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en annan  och addera det sen till smörsmeten.
 Tillsätt de mosade bananerna, äggen och de hackade nötterna.
4. I med smeten i formen, toppa med några extra nötter. 
Grädda i nedre delen av ugnen i ungefär en timma. 
(Om du tycker brödet får för mycket färg efter ca 30min så täcker du formen med aluminiumfolie och låter den grädda färdigt på det sättet) 
Ta ut formen ur ugnen när en timma har gått, lossa brödet från kanterna med en kniv direkt.
 Låt sedan brödet vila!